Connect with us

Intervjuer

Målene har uteblitt, men selvtilliten er bedre: – Litt rart å si

Marit Clausen sjokkerte da hun valgte å forlate Rosenborg og dra til Kolbotn etter forrige sesong. Siden har det bare blitt ett mål i Toppserien.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Hun hadde interesse fra norske klubber, utenlandske klubber og var bare ett mål unna å bli toppscorer i Toppserien for Rosenborg forrige sesong. Likevel valgte Marit Clausen å forlate laget som skulle ut i Champions League i 2021, og som hun hadde vokst opp med. Valget falt på Kolbotn – laget som forrige sesong måtte ut i kvalifisering for å unngå nedrykk.

Hun bekrefter også at interessen fra Atlético Madrid var reell. Men hun følte seg ikke klar for et utenlandseventyr ennå. Overgangen skapte voldsomme reaksjoner, deriblant fra NRK-ekspert Carl Erik Torp som overfor Adressa omtalte klubbskiftet som “sjokkerende”.

– Jeg forstår reaksjonene veldig godt. Jeg var en spiller som fikk mye omtale på grunn av alle målene jeg hadde scoret. Det er litt rart å si, men jeg har faktisk bedre selvtillit i år enn jeg hadde i fjor i Rosenborg. Det handler litt om hvordan jeg har utviklet meg som spiller og person etter å ha dratt til Kolbotn. Jeg har mine grunner, og det var for å bli en bedre fotballspiller.

– Jeg tror ikke det hadde skjedd hvis jeg var i Rosenborg. Jeg har ikke noe vondt å si om klubben, jeg ønsker meg tilbake dit en gang, men jeg tror det var lurt å ta et steg ut av Trondheim, forklarer Clausen.

Les også: Tålmodige Maanum hadde ventet nok: – Jeg kunne ikke takke nei

Fikk nok

I Rosenborg opplevde Clausen å bli byttet ut til tross for at hun var lagets toppscorer. I flere av kampene ble den tidligere Rosenborg-spissen byttet ut drøyt 20 minutter før slutt, og landslagsspiss Lisa-Marie Karlseng Utland ble flyttet opp fra spiss.

Clausen innrømmer at hun ble preget av det og at det etter hvert ble en faktor som spilte inn i klubbvalget.

Hun fikk tilbud om ny kontrakt i Rosenborg, men valgte å takke nei. Tilbudet ville ikke ha gjort henne til fulltidsproff, uten at det var pengene som ble avgjørende. Clausen mener det beste for egen utvikling var å dra en annen plass. I Kolbotn får hun nå spille fast, og hun trenger ikke lenger å tenke på at hun skal bli byttet ut i like stor grad.

– Jeg ønsket nye utfordringer. Så kan man stille spørsmålet: Du vil ha utfordringer og drar til et dårligere lag? Men jeg tror det var viktig å ta en tur ut av Trondheim, og i tillegg hadde jeg en magefølelse på at Lisa (Utland) hadde et ekstra kort på hånda i forhold til meg. Jeg tenkte at jeg ikke kunne risikere å sitte på benken i Rosenborg i ett eller to år hvis jeg skulle utvikle meg videre. Jeg ønsker å bli en enda mer komplett spiss som er vanskelig å spille mot, og nå føler jeg at jeg har klart å utvikle meg på flere områder.

Her har Marit Clausen akkurat vunnet sølv med Rosenborg etter 2-1 borte mot Klepp i siste serierunde. Kort tid etterpå tok hun valget om å forlate klubben. Foto: Alexander Larsen

Les også: Rosenborg-klar Jøsendal fryktet at karrieren var over: – Jeg var helt knust

Tøff start

Hun sier at det nå bare er målene som mangler, for bare én scoring har det blitt denne sesongen for fjorårets toppscorerkandidat. Men særlig første halvdel av sesongen var utfordrende.

– Det har tatt meg lang tid å finne roen i Kolbotn på at jeg faktisk er god. Det første halvåret var veldig tøft. Jeg følte ikke at jeg fikk vist hvem jeg var, og det var en veldig uvant rolle. Jeg skal ikke si at jeg var dritgod, jeg var skuffet over meg selv og over det jeg presterte.

– Jeg har fortsatt ikke scoret så veldig mange mål, det er jeg ikke fornøyd med. Men jeg forsøker å se litt lengre og se på de ferdighetene jeg faktisk har utviklet. Jeg ønsket å være noe annet enn bare en boksspiller som jeg var i Rosenborg. I Kolbotn har jeg fått tid og rom til det.

– Men husk at dette er min tredje sesong som spiss. Jeg er ikke vant til å kjempe om toppscorertittelen, men det er det jeg jager etter hele tiden. Ett år går bra, men neste år er det bare å brette opp ermene og krige seg til en ny plass i toppscorerkampen.

Les også: Stabæks midtbanejuvel fristes av utlandet

Marit Clausen trives i Kolbotn tross ingen gullkamp denne sesongen. Foto: Alexander Larsen

Usikker fremtid

I Kolbotn er hun også på utgående kontrakt, og snart må en ny avgjørelse rundt fremtiden tas. 25-åringen har ennå ikke bestemt seg for om hun blir værende eller ikke, men hun tror at en retur til Rosenborg er for tidlig akkurat nå. Selv om hun ønsker å returnere til Rosenborg en gang i fremtiden. For å dominere i Champions League.

– Jeg tenker veldig i nuet og må ta en vurdering på hva som er best. Jeg har veldig troen på det som skjer i Kolbotn og utelukker ikke å bli værende, men mine valg tar jeg for å bli en bedre fotballspiller og ta nye steg. Det må være en totalpakke som gjør meg til en bedre fotballspiller.

Hun ser et stort potensial i Kolbotn.

Jeg tror jeg kan gjøre det i Kolbotn, men Kolbotn har litt å gå på også. Jeg har vært i en vinnerkultur i Rosenborg og ønsker at Kolbotn skal komme dit også. Det har jeg veldig troen på.

Foto: Alexander Larsen