Connect with us

Intervjuer

Bratberg Lund storspiller for serielederen og hylles av landslagssjefen

Marit Bratberg Lund forlot Kolbotn før denne sesongen og reiste til Bergen og Sandviken for å jakte gull. Så langt ser det veldig lovende ut.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Med sin gode venstrefot har Marit Bratberg Lund vært en av de store årsakene til at et svært solid Sandviken-lag så langt har levd opp til de store forventningene de hadde i forkant av sesongen med et håp om seriegull.

Sandvikens venstre vingback har storspilt for serielederne i Toppserien, og står med imponerende fem mål og fem målgivende fra sin backposisjon etter ti kamper og med andre halvdel av sesongen sparket i gang.

Hun hylles av sjefen Alexander Straus:

– Da vi hentet Marit, hadde vi en formening om hva vi kom til å få. Jeg kjente henne godt fra min tid som aldersbestemt landslagstrener og visste at den spillemåten som vi ønsker å utvikle her, passer Marit som hånd i hanske og motsatt, sier Sandviken-treneren til Norske Fotballkvinner, før han fortsetter:

– Når det er sagt, er vi veldig glade for at hun har overgått de store forventningene vi hadde til henne. Jeg mener hun har utviklet seg i stor grad etter at hun kom til Bergen, sier Straus.

Les også: – Å være Barcelona-spiller er virkelig noe helt, helt spesielt

Marit Bratberg Lund har storspilt denne sesongen for serielederen. Foto: Alexander Larsen

I sitt livs form

Marit Bratberg Lund sier at hun stortrives i Sandviken etter overgangen fra Kolbotn, og at også hennes forventninger har blitt overgått. Hun forteller at hun var i samtaler med flere klubber før hun signerte for Sandviken, men at valget ble enkelt da hennes tidligere trener fra U23-landslaget tok kontakt.

– Det var mye på grunn av Straus at jeg hadde lyst å komme. Jeg vet at han er en så bra trener, og jeg vet hvordan han ønsker å spille. Han hadde lyst til å spille med vingbacker og det er den posisjonen jeg liker best, sier 23-åringen som mener hun er bedre offensivt enn defensivt.

– Det har gått ganske bra både for meg og for laget. Det har vært veldig gøy, og det har løsnet veldig med målpoeng også. Vi har fått det til å flyte veldig bra – og i et bra kollektiv er det lettere å gjøre det bra selv også.

– Jeg tror kanskje er på mitt beste nå. Det er litt vanskelig å sammenligne med tidligere år, men dette er en av mine beste perioder i karrieren, mener Bratberg Lund.

Les også: Eikeland forlenget med Reading – ingen retur til Sandviken

Serieleder

Mye av grunnen til det begrunner hun med klubbvalget. Etter forrige sesong følte venstrebacken at hun hadde behov for nye utfordringer. Etter syv sesonger og over 100 kamper i Kolbotn, var det på tide å prøve noe nytt for å ta enda flere steg.

Hun ble en del av Sandvikens store satsing og sammen med blant andre Elisabeth Terland, Marthine Østenstad, Tuva Hansen og Vilde Bøe Risa hentet inn. Laget rustet opp for å ta gull og er for øyeblikket serieleder etter ti serierunder, ett poeng foran Rosenborg.

Takket være Bratberg Lunds overtidsscoring mot Lyn lørdags som sikret tre poeng. Og i toppen stortrives hun.

I tillegg ble hun kåret til månedens spiller i Toppserien i juli med smått sensasjonelle åtte målpoeng på tre kamper fra sin backposisjon, deriblant to målgivende mot Rosenborg og én scoring og to målgivende i 3-0-seieren mot regjerende seriemester Vålerenga.

Les også: 21 spillere i utlandet: Dette er utenlandsproffene

Slik har det ofte sett ut for Sandviken denne sesongen. Foto: Alexander Larsen

Les også: Avaldsnes-talentet drømmer om Viking-retur

I neste landslagstropp?

Nå kan også de gode prestasjonene potensielt bety at 23-åringen får muligheten på A-landslaget, ifølge landslagssjefen.

– Marit har i likhet med Sandviken hatt en god sesong. Hun har vært med oss én gang tidligere, men hadde da et lite stykke opp til internasjonalt nivå. Nå har hun derimot hatt en fin utvikling siden overgangen til Sandviken, som gjør henne mer aktuell for A-landslaget igjen. Vi får se om hun blir med på noen av våre samlinger, sier landslagssjefen som er spent på fortsettelsen til venstrebacken.

Bratberg Lund drar lett på smilebåndet etter å ha hørt ordene fra landslagssjefen. Hun husker godt sin første opplevelse med landslaget, men det var en kort samling med få treninger. Hun har ikke vært i kontakt med Sjögren, men legger ikke skjul på at landslaget er et mål og en drøm hun har.

– Jeg har veldig lyst. Det hadde vært gøy, men det får bli en bonus hvis det skjer. Jeg får prøve å prestere i klubb og kanskje det kommer en mulighet etter hvert. Jeg føler at jeg er på et bedre nivå nå enn jeg var på min første samling. Jeg har vokst litt som spiller, sier Sandviken-spilleren som sier at en av årsakene til klubbskiftet var å øke sjansene for landslagsspill.

– Det ligger i bakhodet at det er en fordel å være med i toppen og vise seg fram.

Neste landslagssamling er i september når Norge møter Armenia og Kosovo.

Les også: Tilbake i LSK Kvinner: To landslagskeepere skal kjempe om én plass

Foto: Alexander Larsen