Connect with us

Intervjuer

Sørum bekrefter kontraktsforhandlinger med Rosenborg

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Elin Sørum har storspilt for et Rosenborg-lag denne sesongen som har opplevd stor suksess etter skiftet fra Trondheims-Ørn. Med utgående kontrakt, åpner Sørum nå opp for å bli værende i Trondheim også neste sesong.

– Jeg trives veldig godt så man skal ikke se bort i fra at jeg spiller i Rosenborg neste år også.

Har dere startet samtaler også?

– Ja, vi snakker litt, ja.

Likevel legger hun ikke skjul på at hun har en drøm om å spille i utlandet etter hvert.

– Jeg vil absolutt til utlandet. Jeg synes England er veldig spennende, og om noen år er jeg kanskje der. Jeg håper i hvert fall det.

Eventyrsesong

Forrige sesong endte Rosenborg på 7. plass, men denne sesongen har situasjonen vært en helt annen. Med kun tre serierunder igjen å spille kjemper trønderne nå om seriegull i deres første sesong som Rosenborg kvinner. Laget ligger på andreplass, og det er kun ett poeng opp til Vålerenga som leder Toppserien, etter at lagene møttes denne helgen og det endte 1-1 på Intility arena.

Før sesongen forsterket trønderne laget kraftig da årets unge spiller i Toppserien i fjor, Julie Blakstad, og utenlandsproffene Kristine Minde og Lisa-Marie Karlsen Utland ble hentet inn. I tillegg ble også årets spiller i 1. divisjon, Celine Nergård, signert.

– Hvordan har du opplevd denne sesongen som Rosenborg-spiller?

– Det har vært ekstremt gøy, vi ligger på andreplass og det sier sitt. Vi lå på nedre halvdel i fjor og nå kjemper vi om gullet. Det har vært en liten reise og når vi spiller så bra og jeg trives så godt i laget, har det vært ekstremt moro i år.

– Hvordan er det å kjempe om gull kontra å være på nedre halvdel?

– Jeg liker bedre å kjempe om gull, da. Det har vært gøy, men jeg er ikke overrasket heller. Jeg synes vi spilte ganske fin fotball i fjor også, men vi slet med å skape de store sjansene og med å score. Også har vi fått noen nye spillere inn som har vært med på å øke nivået på trening og i kamp. Jeg er ikke overrasket over at vi gjør det bra, men det er selvfølgelig veldig gøy.

– Hvilken betydning har det for Rosenborg videre at dere har opplevd denne suksessen etter endringen fra Trondheims-Ørn, og det at signeringene har hjulpet. Kan det hjelpe på for at spillere blir værende enda lenger?

– Ja, det tror jeg absolutt. Vi har blitt mer attraktive og når vi gjør det så bra og vi spiller fin fotball, det tror jeg de fleste kan si seg enige i at det virker gøy å spille på dette laget. Flere har nå lengre kontrakter og ikke bare ett år.

– Hvordan synes du din egen sesong har vært?

– Den startet litt tregt, synes jeg. Jeg slet litt med tunge bein og følte ikke at jeg fikk ut mitt potensial i verken kamp eller trening. Men så har jeg kommet meg mer og mer, og nå begynner det å se bra ut. Alle har noen dårlige perioder og man prøver å gjøre ting utenfor banen for å se om det kan ha noen innvirkning – eksempelvis rundt restitusjon. Det gjelder å jobbe hardt for å komme seg ut av det, og det er jeg glad for at jeg har klart nå.

Elin Sørum i aksjon under helgens kamp mot Vålerenga. Foto: Alexander Larsen

Best i september

I september ble Elin Sørum kåret til månedens spiller i Toppserien. “Stabilt god på Rosenborgs midtbane i september. Trygg med ballen og gjør få feil. Var avgjørende i den sterke seieren mot LSK”, lød begrunnelsen fra NTB som står for kåringen.

– Hvordan var det å bli kåret til månedens spiller?

– Det er veldig gøy, spesielt når jeg startet litt tregt. Da er det veldig gøy å få den bekreftelsen på at man har gjort noe riktig og at prestasjonene har blitt bedre.

I juli ble også hennes lagvenninne Cesilie Andreassen kåret til månedens spiller, og sammen med Emilie Joramo danner de en av de absolutt beste midtbanetrioene i Norge.

– Hvordan er det å spille sammen med de to på midtbanen?

– Jeg er ekstremt glad for at jeg får spille med dem. Vi har blitt veldig godt kjent både på og utenfor banen det siste året. Vi kjenner hverandre godt og kjenner hverandres styrker og svakheter. Vi får ut det beste i hverandre, og det er gøy å spille med folk som er like spillende som meg. Vi ønsker å ha ballen og spille fin fotball. Da blir det gøy å spille kamper når vi får til slikt kombinasjonspill.

Kjemper om gull – tøffe kamper avgjør

Når vi nå går inn i en ny landslagspause, er det kun tre kamper igjen av årets sesong. Rosenborg ligger ett poeng bak Vålerenga og skal møte Avaldsnes (hjemme) Sandviken (hjemme) og Klepp (borte) i de tre siste serierundene.

– Hva tenker du om resten av sesongen?

– Det blir ekstremt spennende. For oss er det tøffe kamper, men jeg føler vi har bevist at vi kan spille bra mot de gode lagene også. Er vi på vårt beste, kan vi ta tre poeng i alle de kampene. Men det blir ikke enkelt, selv om vi selvfølgelig går for å vinne resten av kampene.

– Ikke nok med at dere kjemper om gull, har dere også muligheten til å få spille på Ullevaal i cupen dersom det skulle bli finale. Hvordan ser dere på cupen midt i denne gullkampen?

– Det er noe vi ønsker. Vi nedprioriterer ikke cupen for å satse på de siste kampene i serien. Vi vil spille cupfinale og vi ser det er muligheter der og. Vi vant borte sist mot LSK og vi vet at vi har gode muligheter igjen. Det er absolutt noe vi går for.

– Du husker kanskje kampen mot LSK ganske godt?

– Ja, den er i minne, sier Sørum med et stort smil, som scoret vinnermålet (1-0) da lagene møttes i serien denne sesongen.

Prestasjonene til Sørum har også blitt lagt merke til av landslagssjef Martin Sjögren. Da landslagssjefen snakket med Norske Fotballkvinner før denne landslagssamlingen, snakket Sjögren varmt om Rosenborgs nummer seks, og fortalte tydelig at det er en spiller landslaget følger tett.

– Hva tenker du om landslaget?

– A-landslaget er et mål for min del, jeg har spilt alderbestemt fra J15 til J19. Så det er selvfølgelig et av målene mine.

Fotballhverdagen og Fløya-tiden

Etter at Sørum sluttet på Videregående i fjor, har fokuset nå vært hundre prosent på fotballen.

– Hvordan er det å kunne fokusere fullt på fotballen i hverdagen?

– Det er greit og man føler man kan optimalisere restitusjonen og gjøre det som er viktig av banen. For min del har jeg også tid til å ta en ekstra treningsøkt som jeg kanskje trenger med skadeforebygging. Det er veldig deilig, men det kan selvfølgelig også være litt kjedelig i lengden når det kun er trening – spesielt nå med korona og vi heller ikke kan gjøre så mye. Men det er egentlig bare digg.

Før Sørum kom til Rosenborg, spilte hun i Fløya i en årrekke med unntak av ett år hvor hun var innom TUIL (Tromsdalen IL).

– Fløya er klubben min, det er der jeg har vokst opp og utviklet meg. De betyr ekstremt mye for meg. Det var mine første år i seniorfotballen, jeg spilte i andredivisjon og i førstedivisjon. Det var viktig erfaring før jeg tok steget opp til Toppserien.

– Steget opp fra 1. divisjon kan virke vanskelig. Hvordan var det for deg?

– Det var tungt i starten, det var et ganske stort nivå opp. Det å flytte, bo for seg selv, gå på skole og klare seg alene, det blir annerledes. Det tok litt tid å bli vant til det, men jeg synes det gikk ganske greit.

Men hvordan var tiden før Fløya for deg?

– Jeg har spilt med guttene hele livet, helt frem til jeg var 14-15 år. Så begynte jeg å spille med Fløya. Jeg tror absolutt at jeg ikke hadde vært der jeg er i dag om det ikke var for det. Det er selvfølgelig viktig å ha et damelag også på et relativt høyt nivå for å ta steget opp når man er ferdig å spille med guttene.

Denne sesongen har også Sørum fått selskap av tidligere lagvenninne i Fløya, Celine Nergård. Forrige sesong ble hun både toppscorer og kåret til årets spiller i 1. divisjon.

Hvordan var det å få hun til Trondheim?

– Jeg synes det er fint at hun kom og vi trives sammen. Vi var gode venner i Fløya og nå bor vi sammen og har det fint. Jeg synes det er veldig fint. Jeg trives ikke veldig godt alene så det er godt å ha noen å støtte seg på.

Elin Sørum fikk denne sesongen selskap av Celine Nergård. Foto: Alexander Larsen