Connect with us

Intervjuer

Sjögren om vraket Sessy Åsland: – Det kan virke rart

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Vi har snakket med landslagssjefen om troppen som skal møte Hviterussland og Wales innen kort tid.


Troppen som skal møte Hviterussland 21. oktober og Wales 27. oktober ser slik ut:

Keepere: Ida Norstrøm (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Piteå), Cecilie Fiskerstrand (Brighton)

Forsvarsspillere: Ingrid Moe Wold (Everton), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Minde (Rosenborg)

Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Julie Blakstad (Rosenborg), Vilde Hasund (Sandviken), Frida Maanum (Linköpings), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg), Thea Bjelde* (Arna-Bjørnar), Karina Sævik (Wolfsburg), Amalie Eikeland (Reading), Elisabeth Terland (Klepp), Guro Reiten (Chelsea), Emilie Haavi (LSK Kvinner), Olaug Tvedten* (Avaldsnes), Caroline Graham Hansen (Barcelona)

Spisser: Synne Jensen (Vålerenga), Elise Thorsnes (Avaldsnes), Lisa-Marie Karlsen Utland (Rosenborg)

  • Olaug Tvedten og Thea Bjelde er med for første gang i den norske troppen.
  • Emilie Woldvik (LSK Kvinner), Anja Sønstevold (Fleury 91) og Therese Sessy Åsland (Kristianstads) er utelatt fra sist.

Landslagssjefens tanker om troppen

– I forrige tropp hadde vi tre debutanter med, men Emilie Bragstad (Rosenborg) måtte melde forfall den gang. Vi synes at både Celin Bizet Ildhusøy (Vålerenga) og Julie Blakstad, som var debutanter sist, klarte seg bra. Blakstad har kanskje kommet et steg lengre enn flere andre talenter i den alderen har, sier landslagssjef Martin Sjögren.

– Det er flere unge spillere som er interessante for landslaget, og vi får en god mulighet nå for å teste dem ut. Vi har tatt ut en litt større tropp enn til vanlig for å åpne opp for de unge som vi tror har en veldig stor framtid. Det blir spennende å se om Thea (Bjelde) og Olaug (Tvedten) klarer å ta nivået for det er et nytt nivå. De har gjort det bra på U-landslag og har levert bra i Toppserien, men nå får de prøve seg på neste nivå. Det skal bli spennende å se, sier landslagssjefen.

– Elisabeth (Terland) har vært med én gang tidligere, og jeg tror hun dro nytte av det. Hun hadde en litt tøff start på denne sesongen, men nå synes jeg hun har vært veldig god i Klepp. Jeg synes hun har hatt en fin formkurve, og da vet vi hvor god hun kan være. Jeg synes hun har gjort seg vel fortjent til en ny mulighet.

Spørsmål og svar

– Hvordan ser du på mulighetene for spilletid for nye spillere under denne samlingen?

– Vi spiller mot de på dag tre og vi skal ha full respekt for våre motstandere. Vi vil ta ut det laget som skal vinne kampen. Så får vi se om det blir nye spillere eller spillere som har vært med tidligere. Det viktigste for de nye er å komme inn i miljøet og få kjenne på forskjellen fra det daglige. Fordelen nå er at det blir fem bytter i disse to kampene som ikke var tilfelle sist mot Wales (1-0).

– Therese Sessy Åsland ble kåret til månedens spiller i Damallsvenskan nylig, og er utelatt fra denne troppen, noe som overrasker flere.. Hva er begrunnelsen for det?

– Det kan høres litt rart ut. Hun gjør det bra i Kristianstads og har egentlig gjort det under tid. Så det er ikke noe nytt for oss at det går bra. Vi følger henne i klubb, men vi synes at siste samling kanskje var en liten nedtur for Sessy – og vi har hatt en god dialog med henne om dette. Derfor er det kanskje på tide nå å prøve nye spillere som Thea Bjelde, som kanskje er på bekostning av Sessy. Men hun er fortsatt aktuell og det er en god spiller. Vi kommer helt sikkert til å se henne i landslagstrøyen igjen i nærmeste fremtid.

Therese Sessy Åsland er ikke med i troppen tross gode prestasjoner i Damallsvenskan. Foto: Alexander Larsen

– Det er også kun to backer tatt ut til denne troppen, og Emilie Woldvik er vraket fra sist. Hvorfor det?

– Det kommer an på hvordan man ser på det. Vi har valgt å ikke ta med Emilie, litt også på grunn av siste samling. Hun har hatt en ganske stabil sesong i LSK og er også en spiller som vi vil få se i landslagstrøyen i nærmeste framtid. Men vi synes det var kanskje på tide å prøve noen nye spillere i den posisjonen.

– Bekymrer det deg at det er spillere i troppen som sliter med spilletid?

– Enn så lenge synes jeg ikke at det er noe problem. De har spilt cupkamper forrige uke og har fått litt spilletid. Cecilie (Fiskerstrand) var god på forrige samling. Det kan bli et problem om det går lang tid uten spilletid, men nå kommer både Cecilie og Maria (Thorisdottir) med 90 minutter i beina, og jeg synes ikke det er noe problem. Vi vil veldig gjerne at spillerne har regelmessig spilletid i klubbene.

– Marit Clausen er heller ikke med til tross for at hun er toppscorer i Toppserien, og det samme gjelder Camilla Linberg som har levert meget godt for Lyn denne sesongen…

– Det er også spillere som har vært med i diskusjonen og som gjør det bra i klubblaget. Men samtidig må man ha respekt for at konkurransen er ganske så tøff, og det er ikke så enkelt å få plass på det norske kvinnelandslaget lenger. Det er flere spillere som melder seg på og som virkelig ønsker å være med i diskusjonen.

– Cecilie Kvamme er tilbake fra skade og spiller fast i West Ham. Det er også en spiller som veldig gjerne ønsker å være med. Vi har Andrine Hegerberg i Roma som har gjort det veldig godt den siste tiden og som ønsker å være med. Så det finnes spillere som ikke er uttatt, men som gjør det veldig bra og som ønsker å være med her. Konkurransen begynner å bli tøff og det er positivt. Konkurransen har aldri vært som den er nå under min tid som landslagssjef. Det her er bra for norsk kvinnefotball og for landslaget.

– Du nevner Andrine Hegerberg som ikke har vært med på lang tid. Hvor langt unna er hun nå?

– Hun er veldig nære slik det ser ut nå. Hun har vært toneangivende og har startet for Roma, som også er viktig.

Det er også tre spillere på midtbanen hos Rosenborg, Cesilie Andreassen, Emilie Joramo og Elin Sørum, som har levert meget godt denne sesongen. Hvor langt unna er de?

– Alle tre har gjort det veldig bra og spesielt Joramo og Sørum kjenner jeg godt til fra min tid som ungdomstrener. Joramo er ekstremt spennende for fremtiden, men alle tre har gjort det veldig bra. Vi har også Rikke Nygard som banker på døren og som er i ny klubb (Vålerenga), sammen med Marie Dølvik Markussen (Vålerenga). Vi kan nevne ganske mange og det er positivt for oss.