Connect with us

Intervjuer

Sikret EM-plassen i går – i Sverige storspiller Frida Maanum

Published

on

Foto: Mia Eriksson

Frida Maanum er i storform og ble i går den store helten da Norge slo Wales 1-0 og kvalifiserte seg til EM, med sin tredje scoring på landslaget. Hun har også storspilt for Linköpings denne sesongen i Damallsvenskan.

Med tre serierunder igjen å spille ligger Linköpings nå på fjerdeplass, tre poeng bak Kristianstads og Therese Sessy Åsland på tredjeplass.

– Vi hadde ambisjoner om å være enda høyere oppe, men samtidig har vi muligheten til å kjempe om en tredjeplass og Champions League. Det blir fokuset inn mot de siste kampene.

I siste kamp før landslagssamlingen vant Linköpings 3-0 etter to scoringer av Maanum som denne sesongen står med syv scoringer i Damallsvenskan. Det er bedre enn fjoråret da hun scoret seks, og hennes beste notering i karrieren.

– Det var gøy. Vi hadde en god seier der med to mål og det var veldig gøy. Jeg hadde et mål før sesongen om flere mål og målgivende, og det har jeg nå. Men jeg skal ikke stoppe nå. Jeg må bare fortsette, sier 21-åringen som før sesongen valgte å forlenge kontrakten med klubben.

– Jeg følte jeg hadde noe ugjort i Linköpings, og at det er en klubb hvor jeg kan utvikle meg. Så jeg valgte å signere to nye år og er veldig glad for det også.

Les også: Pakket baggen og forlot Frankrike. Nå opplever Karina Sævik økt tillit i tysk storklubb

Frida Maanum har levert svært godt for Linköpings denne sesongen. Foto: Mia Eriksson

Tatt store steg

Siden overgangen fra Stabæk i 2017 har midtbanespilleren tatt steg for steg og bedret sine tall hver eneste sesong, og har stadig blitt en viktigere spiller for laget. Selv er hun også svært fornøyd med tilværelsen i Sverige.

– Det har vært veldig bra. Jeg kom veldig ung og uerfaren og har kommet meg mer og mer inn i laget. Jeg har fått en større rolle i laget, spesielt i år, har jeg fått en lederrolle i laget. Det trives jeg godt med og det har jeg også vokst veldig mye på dette året.

Etter kun en halv sesong i Toppserien, gikk turen til Sverige allerede som 18-åring.

– Det gikk ganske fort og var selvfølgelig ganske utfordrende i en så ung alder med et helt nytt land hvor man må bo alene og lage egen mat. Det var en forandring, men jeg er veldig glad for at jeg valgte å dra også og jeg synes jeg taklet det helt greit.

Hva som skjer etter sesongen med tanke på fremtiden er Maanum foreløpig usikker på.

– Det har jeg ikke tenkt så mye på egentlig. Jeg er i Linköpings nå, så får vi se hva som skjer. Jeg tar en dag om gangen, sier hun samtidig som hun forteller at en større liga og en større klubb er et ønske hun har når tiden er inne.