Connect with us

Intervjuer

Pakket bagen og forlot Frankrike. Nå opplever Karina Sævik økt tillit i tysk storklubb

Published

on

Drømmeovergangen til PSG ble ikke helt slik Karina Sævik hadde sett for seg etter et strålende VM i 2019. Etter ett år i klubben med lite spilletid, har kantspilleren nå fått mer og mer spilletid i sin nye klubb, Wolfsburg.

– Det har vært bra, med mange kamper på kort tid. Det har vært litt nye ting og en del å sette seg inn i, men jeg føler jeg har kommet inn i rutinene og inn i laget. Jeg har blitt kjent med spillerne, sier Karina Sævik.

– Hvordan har du opplevd Wolfsburg sammenlignet med PSG?

– Nå er det corona, så det er litt annerledes uansett. Det er ikke så stor forskjell, det er analyse, møter, styrketreninger og begge deler er profesjonelt. Den største forskjellen er kanskje hvordan trenerne er på. De forklarer deg ting og inkluderer deg mer. Da føler du kanskje at de bryr seg litt mer om at du skal få til det og gjøre det bra, sier Sævik, som nå er nødt til å lære seg et nytt språk etter overgangen.

– Tysk er mye lettere, ikke at jeg kan det spesielt godt heller. Men der kan jeg hvert fall forstå noen ord og det er litt nærmere norsk. Jeg kan forstå litt hva de snakker om, selv om jeg ikke kan tysk.

Kun elleve seriekamper fordelt på 197 minutter ble det for kantspilleren i den franske serien forrige sesong. I Wolfsburg har hun startet to av fem kamper siden overgangen i september, og hun har allerede slått antall spilte minutter fra forrige sesong, med 215 minutter på banen i Tyskland.

– Du vil selvfølgelig spille som fotballspiller. Det var derfor jeg byttet klubb og det har vært kjekt. Det viser at trenerne ønsker å gi meg tillit.

Karina Sævik har fått økt spilletid etter overgangen til Wolfsburg. Foto: lakneissl.photography

Den franske hovedstaden er nå byttet ut med en annen europeisk storklubb. Tre ganger de siste fem årene har Wolfsburg vært i Champions League-finalen – og de fire siste sesongene har Wolfsburg blitt tyske seriemestere, mens de også har vunnet cupen seks år på rad.

– Jeg føler ikke jeg har dratt til en dårligere klubb, men det er en annen kultur og et annet land. Jeg føler kanskje det er litt mer likt Norge og at det kanskje passer meg litt bedre. Jeg er mer komfortabel der og da spiller jeg også best mulig.

Norsk selskap i Tyskland

I Wolfsburg har hun blitt lagvenninne med Ingrid Syrstad Engen som har opplevd stor suksess i Tyskland etter overgangen fra LSK Kvinner etter VM i 2019. Syrstad Engen var svært delaktig i Wolfsburgs Bundesliga-triumf og ble også tatt ut i fjorårets Champions League-tropp, sammen med Caroline Graham Hansen (Barcelona).

– Hvordan har det vært å bli lagvenninne med Ingrid?

Ingrid Syrstad Engen har fått selskap av Karina Sævik. Foto: lakneissl.photography

– Det er selvfølgelig kjekt. Vi er gode venner på landslaget og hun ble glad da hun hørte at jeg skulle dit også. Hun har tatt meg godt imot og har vist meg rundt og hvordan ting fungerer.

I helgen kom også Sæviks første scoring for Wolfsburg da Duisburg ble slått 5-2. Både Karina Sævik og Ingrid Syrstad Engen noterte seg på scoringslisten i den kampen.

– Det var kjekt – og greit at det ikke gikk så mange kamper før det ble et mål. Da slapp jeg noe scoringspress – og det var deilig.

Tøff PSG-tid

Etter fire år i Kolbotn, ble det i august 2019 klart at Karina Sævik hadde signert for PSG. Etter å ha levert et godt VM for Norge, ble Sofiemyr og Toppserien byttet ut med den franske giganten.

– Det var en stor forskjell på profesjonaliteten til klubbene, opplegget rundt og kvaliteten på de andre spillerne på laget. Det var mye nytt og et nytt land med en annen kultur. Det var ganske stor forskjell og en større forskjell fra Kolbotn til PSG enn PSG til Wolfsburg, føler jeg.

Det meste hadde gått på skinner for Wolfsburg-proffen som nylig hadde levert et godt VM, scoret årets mål i Toppserien og hadde fått sin store overgang til utlandet. Likevel ble ikke PSG-overgangen slik hun hadde håpet på.

– Det var selvfølgelig tungt og jeg følte jeg hadde vært god. Jeg hadde spilt mot Frankrike og følte jeg tok nivået mot Frankrike. Da tenkte jeg: Hvorfor skal jeg ikke klare det i PSG når det er mange av de samme spillerne? Men det handler mye om selvtillit og at du føler deg trygg i laget. Da spiller du bra og slik var det på landslaget. Men så kommer du til et nytt lag og føler deg litt mer ukomfortabel og utrygg. Når du ikke finner deg helt til rette, blir det kanskje slik.

– Jeg føler jeg har blitt litt mer voksen. Det var skummelt å dra til Wolfsburg, men ikke like ille som da jeg reiste til utlandet og PSG. Nå visste jeg litt mer hvordan det var. Det er selvfølgelig en erfaring jeg har tatt med meg og hvis du ikke lykkes en plass, kan det fortsatt skje en annen plass.