Connect with us

Intervjuer

Blakstad om sin store drøm: – Det hadde vært sykt kult

Published

on

Foto: Alexander Larsen

For andre gang på kort tid er Julie Blakstad med i landslagstroppen til Martin Sjögren. Nå håper stortalentet å kjempe seg til en fast plass slik at EM-drømmen i 2022 blir oppfylt.


– Det er gøy å være tilbake og selvfølgelig veldig morsomt å bli tatt ut igjen. Jeg synes det er en fin gjeng og det er morsomt å få være med og trene med de beste, sier Rosenborg-spilleren.

Blakstad ble for første gang tatt ut på A-landslaget da hun var med i troppen i september til oppgjøret mot Wales. Nå er hun med igjen, for andre gang.

– Det er selvfølgelig gøy å vite at man fortsetter å prestere, at det ikke bare er et engangstilfelle, for det er fort slik og så er det ut igjen. Det er vanskelig å holde seg inne og nå handler det om å fortsette å klare det. Etter hvert også kjempe om å spille kamper, sier 19-åringen med et tydelig mål:

– Først og fremst er det for å lære, men når jeg først er her, ønsker jeg meg å vise meg fram. Jeg kjemper om å spille, det tror jeg alle her gjør. Så er det opp til trenerne å bestemme hvem som er best.

Da Norske Fotballkvinner snakket med Martin Sjögren før landslagssamlingen rundt landslagsuttaket, uttalte landslagssjefen at han følte Blakstad var kommet et hakk lenger enn de andre talentene i Norge. Det smigrer den ydmyke kantspilleren.

– Det er hyggelig å høre det, selvfølgelig. Så det handler nok bare om å jobbe på videre, så kommer nok mulighetene.

Julie Blakstad er i landslagstroppen for andre gang på rad. Foto: Alexander Larsen

– Du storspiller for et av Norges beste lag og er igjen inne i landslagstroppen. Hva er det neste målet nå for Julie Blakstad?

– Det blir å kjempe seg til en plass i laget og få spille kamp. Det blir litt på sikt, men det hadde vært sykt kult å få være med i EM-mesterskapet som kommer etter hvert – og få oppleve det. Jeg har bare vært med i ett juniormesterskap tidligere og det er en opplevelse jeg gjerne vil oppleve igjen.

Og med et utsatt EM til 2022 ser mulighetene enda bedre ut for ungjenta fra Ottestad.

– Ja, det er ikke sikkert det er dumt for oss unge å få litt tid til å vise oss frem og kjempe om plassen.

Rosenborg-fremtiden

I likhet med en rekke andre Rosenborg-spillere er Julie Blakstad på utgående kontrakt denne sesongen etter overgangen fra Fart. Tidligere har hun takket nei til Chelsea og hun utelukker heller ikke å ta enda et år i Trondheim.

– Foreløpig har jeg konsentrert meg om sesongen som er nå. Så er jeg mest opptatt av at jeg må utvikle meg, jeg har vært tålmodig flere ganger og har kanskje vært i en klubb litt lenger enn folk har ment er riktig. Samtidig er utviklingen min det viktigste, sier Blakstad om fremtiden.

– Men det er ikke usannsynlig at du blir værende i Rosenborg?

– Det er ikke usannsynlig, nei, sier hun med et smil.

Julie Blakstad i aksjon under kampen mot Vålerenga. Foto: Alexander Larsen

Stortrives i Trondheim

Julie Blakstad meldte før denne sesongen overgang til Rosenborg fra Fart. Flere klubber i Toppserien var interesserte og det samme var Chelsea, men svart og hvit drakt falt valget på. Det er hun også veldig fornøyd med etter snart en full sesong på Koteng arena.

– Jeg synes det har vært veldig bra. Jeg spiller i en litt uvant posisjon og trives egentlig best på midten, men samtidig får jeg være med mer offensivt og score flere mål fra en kantposisjon. Jeg synes det er en veldig fin klubb og et veldig godt lag. Jeg liker at det er mange unge som vil opp og frem, det er ikke så mange som er mette enda. Det tror jeg er viktig for laget.

Kontrasten er stor for Blakstad sammenlignet med forrige sesong. Da spilte stortalentet for Fart som rykket rett ned til 1. divisjon med kun 10 poeng på 12 kamper.

– Det er nesten like morsomt å kjempe i bunn… Neida! Det er helt klart mye morsommere å være med og kjempe i toppen. Man spiller kamper hver gang som betyr noe og det er det som er det morsomste, å kunne være med og kjempe helt der oppe. Det er helt klart en stor forskjell fra sånn det var i fjor, ja, sier årets unge spiller i Toppserien 2019.

Med kun tre kamper igjen å spille er det kun ett poeng opp til Vålerenga på førsteplass for Rosenborg, som virkelig er med i gullkampen etter endringen fra Trondheims-Ørn. Som eneste lag er Rosenborg fortsatt ubeseiret denne sesongen.

– Det har vært veldig spennende og jeg tror det er få som hadde tenkt at vi skulle komme så langt som vi har gjort. Nå handler det bare om å prestere i de tre siste kampene. Vålerenga ligger i den posisjonen at de kan avgjøre det, men jeg håper og tror at vi også kan være med å kjempe helt om å ta gullet.

Forrige helg sikret Sara Kanutte Fornes ett poeng langt på overtid da nettopp Vålerenga og Rosenborg møttes på Intility arena. Den scoringen kan virkelig ha vært forskjellen på gull og sølv for trønderne som med tap ville ha vært fire poeng bak Vålerenga, nummer tre på tabellen.

– Selvfølgelig sykt deilig med det målet på slutten der, men jeg synes det var fortjent. Hvert fall i den første omgangen hadde vi en del sjanser, følte jeg. Så hadde Vålerenga litt momentum etter sin scoring. Men alt i alt var det ikke så mange målsjanser og uavgjort var fair.