Connect with us

Intervjuer

Reiten før Ullevaal-returen: – Nødt til å være påskrudd

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Over 200 dager siden forrige samling, er det nå endelig duket for en ny landskamp for våre beste kvinner. Etter å ha spilt i Stavanger, Bergen og Sandefjord de seneste årene, er det endelig duket for kamp på nasjonalarenaen. Tirsdag kveld er Wales motstander på Ullevaal stadion.

Tirsdag 22. september, Norge – Wales 18:00

Norge har gjort rent bord i Gruppe C så langt, og står med full pott etter fire kamper, med en imponerende målforskjell på 32-1. I morgen venter gruppetoer Wales, og det tror Guro Reiten blir en tøff motstander.

– Det er de to beste lagene i gruppa som møtes. Jeg kjenner de fleste der, som spiller i England. Jeg har en lagkamerat på den andre siden, de er et godt lag og det blir ingen enkel kamp. Vi blir nødt til å være skikkelig påskrudd for å slå dem. Men vi skal være gode nok til det, mener Reiten.

Håper på flere Ullevaal-kamper

For første gang siden 2016 skal også kvinnelandslaget få spille på Ullevaal stadion. Etter å ha reist rundt i ulike deler av landet, er det nå duket for landskamp på nasjonalarenaen.

– Det er kjempefint, nydelig bane. Det er her vi har lyst til å spille. Så får vi håpe at vi får spille mange kamper her, sier en entusiastisk Guro Reiten som gleder seg til å spille på Ullevaal. De siste årene har kvinnelandslaget bevisst reist rundt i ulike deler av landet for å spille kamper.

– Det er kjempefint å oppleve Norge og møte masse publikum, forhåpentligvis også å spre kvinnefotballen rundt omkring. Men vi har jo lyst til å spille på Ullevaal også, sier Reiten.

Sist landslaget var samlet, var under Algarve cup i mars. Det endte til slutt med bronse etter at New Zealand ble slått 2-1 i bronsefinalen. Norge startet turneringen med 2-1 mot Danmark etter en overtidsscoring av Synne Jensen. Men i semifinalen ble det bråstopp og 0-4-tap mot Tyskland. Etter turneringen stoppet alt opp, den planlagte landslagssamlingen i sommer ble utsatt, og nå, seks måneder senere, er gjengen endelig samlet igjen.

– Det er “kjempedigg”. Det er godt å se gjengen igjen. Det er lenge siden sist gang og vi er ikke vant med å ha så lange avbrekk mellom hver samling. Det har vært kjekt å se dem igjen også er vi vel glade for at vi bare har én kamp (kampen mot Hviterussland 18. september ble utsatt, journ. anm.) slik at vi får mer trening.

Les også: Velkommen til England, Guro!

Nye utfordringer i England

Reitens debutsesong i England hos Chelsea endte med stor suksess. Sammen med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir var hun med på å vinne serien og ligacupen i England. Hun ble også nominert til en rekke ulike priser som følge av hennes prestasjoner.

I august forlenget Reiten kontrakten med Chelsea til 2023, og laget har blitt kraftig forsterket det siste året. Melanie Leupolz, Pernille Harder og Sam Kerr er bare noen av stjernespillerne som er blitt hentet inn i jakten på flere medaljer.

– Det blir spennende å se. Vi har en ekstra FA-cup fra i fjor som skal spilles ferdig. Vi har også et veldig hektisk kampoppsett frem til jul med nesten to-tre kamper i uka. Da trenger man mange spillere, for ingen klarer å spille alt. Vi har lyst til å vinne alt og da må man ha mange gode spillere, sier Chelsea-proffen.

– Også er det kult å være en del av det, å ha den kvaliteten vi har på trening. Du ser startelleveren også ser du det andre laget…Du kunne startet det også mot nesten hvilket som helst lag. Det er kult. Jeg håper det er med på å ta oss til nye høyder og utvikle oss som enkeltspillere – og som lag.

– Nå har du også mer eller mindre fått spille i samme rolle og posisjon på både klubb og landslag, noe du ikke fikk da du var i LSK Kvinner. Har det vært bra for deg?

– Ja, jeg håper det. Da kan jeg øve på det som er viktig for meg og den rollen der hver eneste dag – og gjøre det til min egen. Klart ser jeg på det som positivt.

Forrige sesong var det derimot noe som manglet for Reiten og Chelsea: Champions League. Chelsea ble nummer tre i 2018/19-sesongen, og dermed ble det ikke spill i Europa for Chelsea forrige sesong. Nå, som seriemester forrige sesong, er de tilbake i det gjeveste selskap.

– Det blir kult! Det var jo vårt store mål å vinne serien for å være med i Champions League, og for å vise hvor gode vi er. I år har vi muligheten og det blir spennende å se. Vi gleder oss masse.

Les også: VM endte i tårer – nå er Emilie Haavi tilbake