Connect with us

Intervjuer

Fem år senere er Guro Pettersen tilbake på landslaget: – Jobbet for det lenge

Published

on

Foto: Alexander Larsen

7. september kom gladmeldingen for Guro Pettersen. For første gang på fem år er hun nå en del av A-landslagstroppen som skal møte Wales, tirsdag kveld på Ullevaal stadion.

– Det er skikkelig gøy, det er noe jeg har jobbet for lenge. Det er veldig gøy, sier Guro Pettersen som er strålende fornøyd med å være tilbake på landslaget.

– Det var jo det som var hele målet med å flytte til Piteå. Bakgrunnen for det valget var jo at jeg ville komme tilbake på landslaget. Det er gøy når planen gikk, fortsetter hun.

I et intervju med Norske Fotballkvinner tidligere i år uttalte nemlig Piteå-keeperen et mål om å komme tilbake på landslaget. Nå er hun der, og nå drømmer hun om å få debutere mot Wales på Ullevaal.

– Ja herregud, det hadde vært kjempegøy, men først og fremst har jeg lyst til å gjøre det såpass bra at jeg får en fast plass i troppen. Det er førsteprioriteten og så er alt annet en bonus.

Guro Pettersen er strålende fornøyd med å være tilbake på landslaget. Foto: Alexander Larsen

Før 2020-sesongen flyttet Pettersen til Sverige og ble helproff da hun signerte for Piteå i den øverste divisjonen. Der har hun startet samtlige seriekamper denne sesongen, og det valget tror hun har hjulpet på hennes karriere.

– Jeg ble ikke god over natta da jeg flyttet til Sverige, jeg har vært god i noen år nå. Men det handler litt om rett timing, og det er ikke alltid at man får det slik som man vil. Da har jeg bare jobba videre. Men jeg tenker at det sendte et ganske sterkt signal da jeg flyttet til Sverige. Jeg har fått en mye bedre hverdag, og det er kanskje det som er den største forskjellen. Jeg har mye bedre tid til restituere og trene. Hverdagen er mye bedre så det er kanskje det som er det beste med Sverige. Jeg har fått spille mye og har fått tillit. Det hjelper når du skal kjempe om en plass på landslaget.

– Hva er forskjellen på Guro Pettersen i dag kontra for fem år siden?

– Den er stor. Du får nesten spørre Roger (keepertrener) han var jo her da og. Men det er klart at jeg har endret meg mye på fem år. Jeg har blitt fem år eldre, fem år klokere og fem år med mer trening. Jeg er en mye bedre spiller nå enn jeg var da.

Norge – Wales ser du på NRK1 klokken 18:00.