Connect with us

Toppserien

Sesong preview: Sandviken

Published

on

Foto: Sandviken

En forsterket spillerstall, samme trener og fjorårets toppscorer. Denne sesongen kan seriegullet fort ende opp i Bergen. Sandviken har store mål for Toppserien 2020.

Fjorårets sesong

Sandviken endte forrige sesong på fjerdeplass i Toppserien, 10 poeng bak LSK Kvinner som ble seriemestere. Laget hang med helt i toppen ganske lenge, men mot slutten av sesongen raknet det mer og mer for bergenserne. De tre siste seriekampene ble faktisk uten seier. Samtidig hadde laget fjorårets toppscorer i Kennya Cordner. Med 17 seriemål slo hun dermed Synne Jensen sine 16, og denne sesongen ønsker hun, sammen med Sandviken, å oppnå nye mål.

NM ble en litt større skuffelse forrige sesong. Etter å ha spilt cupfinale i 2018, røk man ut allerede i kvartfinalen i 2019 mot Rosenborg (Trondheims-Ørn den gang), og man tapte 4-2. Hele 4-1 stod det til pause den gang. Ellers ble det komfortable seire mot Vestsiden-Askøy og Grei i de to foregående rundene. Men laget ønsker uten tvil å forbedre dette fra forrige sesong også.

Hva har skjedd hos Sandviken siden i fjor?

Sandviken har i vinter, i motsetning til flere andre lag, klart å beholde det aller meste fra fjorårssesongen. Kennya Cordner er med videre, det samme er Lisa Naalsund, som blant annet avslo et tilbud fra LSK Kvinner – og har interesse fra utenlandske klubber. I tillegg har man hentet inn spillere som Malin Sunde, Oda Bogstad og Vilde Hasund for å nevne noen. De har også sett bra ut i treningskampene i forkant av sesongen, og ser fryktelig sterke ut. Det er noen poeng å hente inn på LSK Kvinner, men det må nevnes at de regjerende seriemesterne har mistet flere sentrale spillere fra i fjor.

Spillere inn: Synne Vatshelle Raa og Elise Kvinge (tilbake fra Åsane etter utlån), Ida Holm Neset (Stord), Malin Sunde (Trondheims-Ørn), Oda Marie Hove Bogstad (Arna-Bjørnar), Guro Bergsvand (Stabæk), Vilde Drange Veglo (Os Fotball), Vilde Hasun (Lyn), Mathilde Sangolt (Sotra SK), Ida Holm Neset (Stord), Sandra Stavenes (Arna-Bjørnar)

Spillere ut: Marije Brummel (Arna-Bjørnar), Synne Vatnem, Benedicte Iversen Håland (Lugano), Ingrid Altermark, Camilla Ervik

Spillerstall

Spillere: Nora Gjøen-Gjøsæter, Sandra Stavenes, Oda Bogstad – Marte Hjelmhaug, Malin Sunde, Synne Raa, Ingrid Stenevik, Guro Bergsvand, Ingrid Marie Spord, Kristina Grøndal, Anna Lysebo – Vilde Hasund, Lisa Naalsund, Vilde Veglo, Madeleine Veivåg, Ida Holm Neset, Mathilde Sangolt, Ingrid Ryland – Marina Jensen, Elise Alsaker Kvinge, Kennya Cordner, Maria Brochmann.

Trenerteam: Patrik Hansson og Thomas Lyngbø (assistenttrener).

Forventninger

Denne sesongen er det ikke noe tvil om hva målet er: Å vinne Toppserien. Laget er som nevnt forsterket, Lisa Naalsund og Kennya Cordner etc. har blitt værende. Det ser uten tvil ut som et sterkt lag – et lag flere har spådd som seriemestere denne sesongen. Kan Cordner gjenskape fjorårssesongen er det fullt mulig for dette laget å gå til topps i serien, men ingen enkel oppgave blir det. I tillegg kommer det et overgangsvindu for de utenlandske klubbene hvor spillere kan forsvinne. Da blir det ekstremt viktig å beholde sine viktigste spillere, dersom seriegull skal være oppnåelig. Potensiale i dette laget er det liten tvil om.

Lisa naalsund blir svært viktig for sandviken denne sesongen om laget skal kunne gå helt til topps .

Treningskamper for Sandviken; vinteren 2020

08.02 Sandviken – Brann 0-1
09.02 Sandviken – Avaldsnes 3-0
12.02 Sandviken – Åsane 7-0
16.02 Stord damer – Sandviken 0-5
19.02 Sandviken – Loddefjord damer 7-0
24.02 Sandviken – Rosenborg 1-0
27.02 Sandviken – Vålerenga 3-0
20.06 Arna-Bjørnar – Sandviken 0-0
27.06 Avaldsnes – Sandviken 2-3