Connect with us

Toppserien

Sesong preview: Kolbotn

Published

on

Foto: Kolbotn

Etter åttendeplassen i fjor ønsker Kolbotn seg en bedre prestasjon i år. Gode enkeltkamper ønsker man å gjøre til gode prestasjoner over tid. Aleksander Olsen og sitt apparat vil ha nok å gjøre for å gi Kolbotn en bedre sesong i år.


Fjorårets sesong

Det ble som nevnt en åttendeplass for laget fra Sofiemyr. Sesongen bar preg av mange tette oppgjør. Blant annet kamper mot LSK Kvinner og VIF var kamper som ble tapt med knappest mulig margin. En flott mai måned ga grunnlag for det som skulle bli en god høst. Dessverre ble det for mye rot for de hvitkledde som avsluttet sesongen med tre poeng på de siste tre kampene.

Tidvis viste den tidligere mesterliga-semifinalisten godt spill og fikk vist sitt potensiale i gode kamper med store seire.

I Norgesmesterskapet ble det stopp i kvartfinalen mot LSK Kvinner. Før dette var Hønefoss slått 7-2 og Grand Bodø ble slått 11-0. Toppscorer i fjor ble Isabell Herlovsen med åtte mål på 17 kamper.

Hva har skjedd hos Kolbotn siden i fjor?

I løpet av fjoråret så forsvant både Aurora Mikalsen (Manchester United) og Karina Sævik (PSG) ut portene på Sofiemyr. To spillere Kolbotn slet med å erstatte. I vinterpausen har også Sigrid Heien Hansen, Nora Eide Lie og Isabell Herlovsen forlatt de hvit-blå. 17 seriemål fordelt på de tre, vil bli svært vanskelig å erstatte. Sterke navn som vil bli savnet når 2020 sesongen endelig blåses i gang. Inn portene har Siri Ervik, Julie Hoff Kæboe, Nikola Orgill, Noor Eckhoff, Johanne Fridlund og Synne Sofie Christiansen kommet. I tillegg har Nathalie Jørgensen, The Sørbo og Guro Møller tatt steget opp fra juniornivå og får nå sin mulighet fast for førstelaget.

Spillere inn: Synne Sofie Christiansen(VIF), Noor Eckhoff(Lyn), Siri Ervik(Stabæk), Johanne Fridlund(Grei), Nathalie Jørgensen(akademi), Julie Hoff Klæboe(Medkila), Guro Møller(akademi), Nikola Orgill(Canberra United) og Thea Sørbo(akademi)

Spillere ut: Sigrid Heien Hansen(VIF), Isabell Herlovsen(VIF) og Nora Eide Lie (LSK Kvinner)

Spillerstall

Spillere: Synne Christiansen, Noor Hoelsbrekken Eckhoff, Ingrid Rokke Elvebakken, Siri Ervik, Johanne Fridlund, Thea Helene Gammelgaard, Eline Hegg, Sara Lindbak Hørte, Sara Elisabeth Idris, Nathalie Rønquist Jørgensen, Julie Elise Hoff Klæboe, Marit Bratberg Lund, Tanja Isabel Myrseth, Guro Møller, Rikke Fleischer Nedreaas, Maja Maria Staubo Nordahl, Jenny Norem, Nikola Orgill, Tonje Pedersen, Selma Pettersen, Tone Bettina Besmo Pirisi, Anja Helen Rasmussen, Marianne Nikoline Øvstaas Sandnes, My Haugland Sørsdahl, Hildegunn Sævik og Hedda Øvestad

Trenerteam: Aleksander Olsen, Niklas Nyland, Tresor Engholm, Oskar Wardzala, Ulrik Karlsson og Henriette Svanes

Forventninger

Forventningene i år vil nok være å forbedre jevnheten over tid. Presset vil i år bli mer spredt blant spillerne da flere enkeltspillere som tok mye av presset i fjor er borte. Nysigneringen Nikola Orgill har vært svært positiv på backen i den rekordlange oppkjøringen. Nikola kan få en viktig rolle for et Kolbotn som er på jakt etter gammel storhet. Den energiske backen vil tilby stabilitet og trygghet defensivt samt har hun vist mål-teft når hun kommer på sine mange offensive løp. Med mange stjernespillere som har forlatt toppserien i løpet av det siste året så vil det bli spennende å se hvem som blir den neste til å gjøre seg bemerket, Nikola Orgill kan være en av de.

View this post on Instagram

Time to work ⚽️👊🏽 @kolbotntoppfotball

A post shared by Nikola Orgill (@nikolaorgill) on

Nikola Orgill er klar for sin første sesong på norsk jord

Treningskamper for Kolbotn; Vinteren 2020

11.01: Kolbotn – Grei 3-0
24.01: Kolbotn – Røa 1-0
26.01: Kolbotn – VIF 0-0 (2-4 på straffer)
31.01: Kolbotn – Sarpsborg 08 11-0
14.02: Kolbotn – Lyn 1-2
15.02: Kolbotn – Fart 2-6
26.02: Kolbotn – LSK Kvinner 0-3
04.03: Kolbotn – Stabæk 1-1
13.06: Kolbotn – LSK Kvinner 0-3
20.06: Kolbotn – Røa 1-2
23.06: Kolbotn – VIF 1-4
29.06: Kolbotn – Øvrevoll Hosle 3-1