Connect with us

Toppserien

Sesong preview: Avaldsnes

Published

on

Foto: Avaldsnes

2018-sesongen var ikke det helt store å skryte av fot Avaldsnes, men forrige sesong forbedret laget tabellplasseringen kraftig. Nå ønsker laget fra Rogaland å ta enda flere steg, og har nå også hentet inn solide forsterkninger i forkant av Toppserien 2020.


Fjorårets sesong

Avaldsnes endte på en 5. plass i Toppserien forrige sesong. Etter å ha endt på en noe mer skuffende 9. plass i 2018, klatret Karmøy-jentene oppover på tabellen, og sikret en solid plassering. Kun LSK Kvinner (2) og Vålerenga (4) hadde færre tap enn rogalendingene (6) i 2019-sesongen. Giovanna de Oliveira endte som deres toppscorer med ni scoringer på 16 kamper.

Noe cupeventyr ble det vel kanskje ikke, men det ble allikevel et lite høydepunkt, da Klepp ble slått ut av cupen i lokaloppgjøret i den tredje runden av NM. I kvartfinalen sa det derimot stopp mot Vålerenga i 0-3-tapet på Intility Arena.

Hva har skjedd hos Avaldsnes siden i fjor?

I løpet av vinteren og våren har det ikke veldig uventet vært profiler som har forlatt klubben, men også som har kommet inn. Fjorårets toppscorer, Giovanna de Oliveira, har forlatt klubben. Det samme har også Maria Da Silva. Inn har derimot spillere som tidligere Lyon-proff Andrea Norheim og Elise Thorsnes kommet. Etter to sesonger i svenske Piteå er Norheim nå klar for å sette skikkelig fart på karrieren igjen etter at fjorårssesongen i stor grad ble ødelagt av skader, mens Thorsnes er tilbake etter et opphold i Australia.

Spillere inn: Elise Thorsnes (Canberra United), Andrea Norheim (Piteå), Katrina Gorry (Brisbane Roars), Clare Polkinhhorne (Brisbane Roars), Marthe Enlid (Byåsen)

Spillere ut: Cecilie Pedersen (trapper ned), Anna Østrem (Haugar), Helene Haavik (trapper ned), Maria Eduarda Da Silva (Sao Paulo), Giovanni Oliveira, Ana Jelencic, Rebekah Stott (Melbourne City), Aivi Luik (Melbourne City)

Spillerstall

Spillere: Louise Alexandra Högrell, Victoria Esson, Synne Danielsen, Oda Eide Arnesen, Nathalie Utvik, Robyn Decker, Maria Sørenes, Hanna Dahl, Trine Øritzland, Kaja Olsen, Olaug Tvedten, Andrea Norheim Marthe Enlid, Ylinn Tennebøe, Madelen Hernar, Elise Thorsnes, Anna Jøsendal, Rasheedat Ajibade, Sandra Østenstad.

Trenerteam: Thomas Sandø Dahle (hovedtrener), Kolbjørn Fosen (assistenttrener), Per Andreas Haftorsen (keepertrener).

Forventninger

Sesongens Avaldsnes-lag har nok gode muligheter for å være med i toppen og kjempe om en topp fem plassering. Solide forsterkninger har kommet inn, og det er fortsatt en del unge spillere i troppen som har blitt ett år eldre siden sist. Det er et lag med mye potensiale i seg, men som i likhet med resten av de andre lagene i Toppserien, er avhengig av å holde spillerne sine skadefri. Klarer de dette, kan det bli en meget god sesong. I skrivende stund er de to nysigneringene fra Australia fortsatt ikke med laget, og befinner seg i sitt hjemland grunnet dagens situasjon, men er ventet å returnere i løpet av neste uke. Det kan bli svært viktig for dette laget.

Andrea Norheim har vendt hjem til Norge og Avaldsnes. Foto: Avaldsnes

Treningskamper for Avaldsnes; Vinteren 2020

26.01: Avaldsnes – Presselaget Kvinner 5-2
09.02: Sandviken – Avaldsnes 3-0
15.02: Avaldsnes – Arna Bjørnar 1-1
23.02: Avaldsnes – LSK Kvinner 1-1
26.02: Lyn – Avaldsnes 1-2
15.06: Arna-Bjørnar – Avaldsnes 2-2
20.06: Avaldsnes – Klepp 0-0
27.06: Avaldsnes – Sandviken 2-3