Connect with us

Nyheter

Hegerberg sikret historisk avtale: – Vi har felles mål for damefotballen

Published

on

Foto: Aleksandra Szmigiel/Running Creatives

Hegerberg har skrevet under en tiårsavtale med utstyrsgiganten Nike.


Det får Norske Fotballkvinner opplyst i en pressmelding mandag ettermiddag.

– Det er enda et massivt steg i min karriere. Nike og jeg har felles mål for å løfte kvinneidrett i årene som kommer. Prestasjonene mine fikk meg hit, og jeg vil helt sikkert fortsette å skrive historie med hjelpen fra Nike, på og utenfor banen. Jeg er begeistret over å være en del av dette laget, sier Hegerberg i pressemeldingen.

Lyon-spisssen, som er den første kvinnelige Ballon d’Or-vinneren, og som også er tidenes mestscorende i Champions League-historien for kvinner, blant annet med hattrick i Champions League-finalen i 2019, går nå inn i Nike-familien som et av de største navnene fra kvinneidretten. Hun er også ambassadør for andre store selskaper som Hublot, Mastercard og Danone Nations Cup. Nike sitt ønske om å investere i kvinnefotball styrkes dermed ved å sikre seg en av de aller største innenfor idretten. “Til det punktet å ha sin egen linje? Det ville ha vært en drøm”, sier Hegerberg. Den langsiktige planen, synet og potensielle markedsføringen som var tilbudt av Nike for å gjøre en forskjell og inspirere fremtidige generasjoner, overbeviste Hegerberg.

Hegerberg slår dermed følge med andre store idrettpersonligheter som LeBron James, Naomi Osaka, Cristiano Ronaldo, Serena Williams og Neymar Jr, som også er global ambassadør for sportsgiganten.

Hegerberg avslutter dermed sin nåværende avtale med Puma for å bli en del av Nike-teamet, hvor hun har hatt en avtale siden høsten 2014. Der ble hun blant annet hyllet med en egen gullsko etter å ha vunnet Ballon d’Or som første kvinne i 2018.

Trener med ball – forventes klar til neste sesong

Onsdag forrige uke gjorde Hegerberg også stadig et nytt fremskritt i sin opptrening. Etter korsbåndsskaden hun pådro seg i slutten av januar trente hun da for førte gang med ball, meldte L’Equipe.

Hegerberg har selv fortalt til Norske Fotballkvinner at opptreningen går som planlagt og at hun får god oppfølging av folkene rundt seg.

Hennes agent Victor Bernard har også bekreftet dette til Norske Fotballkvinner.

– Det er forventet at hun vil være klar til neste sesong starter, forteller Bernard.

Hegerberg ønsket også avslutningsvis å komme med noen lovord til oss i Norske Fotballkvinner. Der kommer hun med noen oppmuntrende ord om vårt ønske for å fremme damefotballen.

– Fortsett den viktige jobben dere gjør ved formidlingen av kvinnefotballen! Det er gull verdt!
Keep it up! sier Hegerberg.

Continue Reading