Connect with us

Intervjuer

– Å spille for Rosenborg blir stort for en trønder

Published

on

Foto: Kristian U. Thorsen/Manet Film

På torsdag ble det endelig klart! Etter flere måneder med venting på den offisielle bekreftelsen, ble det endelig offisielt at Rosenborg Ballklubb skulle få sitt eget kvinnelag: Vi har derfor tatt en prat med en av de involverte spillerne, som nå er blitt RBK Kvinner-spiller; Ina Lundereng Vårhus. 


– Vi har hele tiden visst at dette mest sannsynlig kommer til å skje. Men det er godt å ha det endelige vedtaket unnagjort. I ventetiden har vi fått trent godt og jobbet videre med utvikling av vår spillestil, forteller Vårhus om perioden hvor man har ventet på den offisielle bekreftelsen.

Å spille for Rosenborg blir spennende og stort for en trønder.

Ina Lundereng Vårhus

– Å spille for Rosenborg blir spennende og stort for en trønder. Jeg tror og håper at interessen vil øke som en følge av dette. I tillegg spiller vi for historien og de verdiene vi har opparbeidet gjennom mange år i Trondheims-Ørn. 

En slik periode vil alltid være spennende og litt nervepirrende for de som står midt oppe i en slik situasjon, selv om de var rimelig trygge på at dette ville gå i orden – til slutt.
– Vi har fått noe informasjon i forkant, men i en sånn prosess så er det ikke alt som kan deles med spillerne. Men vi har vært forberedt på dette og har ventet på årsmøtet til RBK for å få en avklaring.

Stolt historie – stor fremtid

RBK Kvinner starter også med et langt bedre utgangspunkt enn det et fullstendig nyoppstartet lag ville ha hatt. Trondheims-Ørn ble nemlig nummer syv i Toppserien forrige sesong, og er Norges mestvinnende lag på kvinnesiden.
– Potensiale i dette laget er veldig stort. Vi må bare utvikle oss og ta steg hele veien. Jeg har sterk tro på prosjektet vårt, og ikke minst ferdighetene til spillerne og trenerne rundt meg.

Dette er også et sterkt signal for kvinnefotballen, er det ikke?
– Jeg vil si at dette er et veldig sterkt signal. Rosenborg er Norges klart største klubb og har stor innflytelse. Dette er nok veien å gå for flere klubber, sier Vårhus.

Forhåpentligvis kan dette også være et signal til andre klubber som fortsatt ikke har et ordentlig kvinnelag etablert; eksempelvis Brann.

Å spille for Rosenborg er en drøm for mange og har vært det i lang tid, men nå er det endelig blitt mulig. Wolfsburg-proff og landslagsspiller, Ingrid Syrstad Engen, har tidligere uttrykt sin misunnelse overfor Aftenposten over hennes venninner som nå får muligheten til å spille for Rosenborg.
– Jeg er veldig optimistisk når jeg tenker på mulighetene dette gir for alle fotballspillere i Trøndelag. Dette vil være en enorm motivasjon til unge fotballjenter. Og ikke minst stort for oss som spiller i dag som får oppleve utviklingen.

RBK Kvinner sin første offisielle kamp blir 21./23. mars mot Klepp på bortebane, før første hjemmekamp blir Arna-Bjørnar, en drøy uke senere.
Jeg gleder meg veldig til Toppserien starter opp igjen, avslutter Vårhus med til Norske Fotballkvinner, som ønsker å takke den ferske RBK-spilleren for at hun ønsket å snakke med oss om denne historiske hendelsen for norsk damefotball. Vi ønsker RBK Kvinner og Vårhus lykke til med sesongen!